Logo De Stadsbakker

Wat is bekrood met goud

Een Gouden Bekroning is niet voor elk product weggelegd. Alleen de beste broden, gebakjes en andere lekkernijen van de bakker verdienen deze eer!

Wat is Bekroond met Goud eigenlijk?

Bakkers kunnen hun producten laten keuren door de onafhankelijke keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen. Zij keuren de producten op verschillende aspecten waaronder smaak, malsheid en kleur. Alleen producten die aan hoge kwaliteitseisen voldoen, mogen de titel 'Bekroond met Goud' dragen. 

Hoe lang geldt een bekroning?

Wanneer een product bekroond is, mag het de titel 'Bekroond met Goud' 6 maanden voeren. Om de titel te behouden, dient de bakker het opnieuw te laten keuren door de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum. 

Wat is het Nederlands Bakkerij Centrum?

Het Nederlands Bakkerij Centrum is hét het kennis- en adviescentrum voor alle bakkers in Nederland. Bij het Nederlands Bakkerij Centrum werken onder andere specialisten op het gebied van de bereiding van bakkersproducten. Deze keurmeesters hebben jarenlange ervaring is het keuren van bakkerijproducten. De NBC productkeuringen bestaan al sinds 1906 met als doel om de producten van de bakker te verbeteren.

Wat is bekrood met goud